Wat zijn essentiële oliën

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën worden gewonnen uit planten en bevatten de levenskracht van de plant. Elke olie heeft zijn unieke aroma en kent dus ook zijn eigen toepassing. Essentiele oliën hebben een krachtige werking op het lichaam zowel fysiek als mentaal. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Hoe kun je essentiële oliën gebruiken?

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden: aromatisch, plaatselijk via de huid en inwendig.

Aromatisch

Het ruiken van geur heeft invloed op ons gestel. Het stimuleert onze hormonen en beïnvloed onze stofwisseling. Er zijn oliën die stimulerend werken en zo zijn er ook andere oliën die rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen van het aromatisch verspreiden van essentiële oliën (door middel van een diffuser), kunnen ze ook de lucht zuiveren van ongewenste geuren en bacteriën. 

Via de huid

Je kunt de oliën direct op de huid aanbrengen, maar geadviseerd wordt om de oliën te verdunnen met een plantaardige olie. Verdunnen vermindert de werking niet, door te verdunnen wordt de essentiële olie beter door de huid opgenomen en beschermt het de huid tegen irritatie. 

Inname

Young Living heeft oliën die geschikt zijn om in te nemen. Deze PLUS-lijn valt onder voedingssupplementen en deze bevatten precies dezelfde olie als in de normale lijn alleen is deze wettelijk goedgekeurd voor inname. De PLUS-oliën gebruik je in water, voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule.

 

 

Een diffuser is de snelste en makkelijkste manier om van essentiële oliën gebruik te maken.

 

Er zijn veel verschillende soorten diffusers en het is van groot belang om de juiste diffuser aan te schaffen. De laag-warmte diffuser van Young Living is van hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat de chemische structuur van de essentiële olie niet kapot wordt gemaakt. 

 

De diffuser van Young Living creëert een koude waterdamp door middel van ultrasone trillingen, waardoor de therapeutische werking van de olien bewaard blijft.

 

Daarbij zijn de diffusers van Young Living gemaakt van medisch plastic (pp5). Dit is van groot belang, omdat de uiterst geconcentreerde oliën plastic van slechte kwaliteit kunnen oplossen met het gevolg dat je de schadelijke stoffen die dan vrijkomen inademt.